tag:blogger.com,1999:blog-6177328156140176803.post7876918878732475179..comments2023-12-03T09:33:38.789+01:00Comments on Białe nad czerwonym: Terra Vecchia 2005Unknownnoreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6177328156140176803.post-90906440121116035942019-11-18T16:40:22.450+01:002019-11-18T16:40:22.450+01:00Bardzo ciekawy wpis...Bardzo ciekawy wpis...Adrian Moczyńskihttps://www.blogger.com/profile/08013149868570027936noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6177328156140176803.post-33300801664509728192019-09-11T12:15:47.010+02:002019-09-11T12:15:47.010+02:00Jeżeli chodzi o degustowanie win, to warto jest je...Jeżeli chodzi o degustowanie win, to warto jest je podawać w odpowiednim szkle. W domu zawsze trzymam w szufladzie dwa komplety kieliszków, które swego czasu nabyłam na <a href="https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/naczynia-do-serwowania-napojow/zestawy-szklanek-i-kieliszkow" rel="nofollow">https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/naczynia-do-serwowania-napojow/zestawy-szklanek-i-kieliszkow</a>. Jak się wcześniej dowiedziałam wybór kieliszka do degustacji wina jest dość istotny. Białe wino nie potrzebuje np. dużego kontaktu z powietrzem i na ogół serwuje się je w mniejszych kieliszkach. Czerwone wręcz odwrotnie i dlatego do jego podawania używa się kieliszków szerszych z większą czaszą w kształcie tulipana.Anna Grzelakhttps://www.blogger.com/profile/01996905216985000220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6177328156140176803.post-79395667603894241052009-07-27T13:32:04.775+02:002009-07-27T13:32:04.775+02:00Terra Vecchia maerlot-nieluluccio - fajna sprawa, ...Terra Vecchia maerlot-nieluluccio - fajna sprawa, miałem przyjemność pić kolejny rocznik (do dostania w Winarium) i to rzeczywiście baaaardzo przyjemne zaskoczenie :)<br /><br />Pozdrawiam,<br />Kuba JanickiKuba Janickihttps://www.blogger.com/profile/12658359612387789258noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6177328156140176803.post-37686618253038188092009-07-13T00:02:18.800+02:002009-07-13T00:02:18.800+02:00... bo Bieszczady to najbardziej niedoceniany regi...... bo Bieszczady to najbardziej niedoceniany region Polski. Nie mówię tu o Solinie i tandetnych smażalniach i grillach, ale o właśnie takich miejscach jak opisywane przez Ciebie. Oczywiście lata świetlne dzielą Bieszczady od odpowiedniej oprawy gastronomicznej (podobnie zresztą jak całą Polskę), warto jednak zadać sobie trochę trudu, żeby wyłowić taką perełkę. Jeśli idzie o restaurację, wina i Bieszczady, to w drodze powrotnej do domu, polecam jeszcze wstęp do Szklarni w Sanoku (szklana restauracja przy wylocie na Rzeszów). Całkiem dobra karta win, po której dobrego wrażenie nie psuje nawet bardzo średnia obsługa.Amaronehttp://www.amarone.blog.plnoreply@blogger.com