Straszny zawód. I wino i producent bardzo ciekawe "na papierze", co być może za bardzo zaostrzyło apetyt. Miało być świeże, owocowe i rześkie. Okazało się jedynie owocowe z niestety wyczuwalnym alkoholem. Fakt, że w dwie godziny po otwarciu zyskuje i stąd ten plusik. Najbardziej zapamiętam je, niestety, jako płaskie. Ale całkiem możliwe, że to moja wina, bo wybrałem dość wiekowe refosco. Cena przerażająca, ale i we wloskich enotekach osiąga 13Euro, czyli choć raz rozgrzeszamy importera. Ale regionu absolutnie nie skreślam. Leży poza głównymi trasami turystycznymi, nie wstydzi się własnych, tradycyjnych szczepów oraz technik produkcji.
piątek, 26 września 2008
Refosco dal peduncolo rosso Tenuta Ca' Bolani '2005
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
1 komentarz:
Jeśli chodzi o Refosco, to polecam doskonałe Refosco dal Peduncolo Rosso firmy "Italo Cescon".
wg. mnie najlepsze jakie dotychczas piłam, a i cena jest zaskakująco niska:)
Prześlij komentarz